פשטידת פטריות

פשטידת פטריות

פשטידת פטריות

תוכלו להכין פשטידת פטריות תוך דקות ספורות ,מסלסלות של פטריות טריות אותן יש לחתוך לפרוסות ולהוסיף לתערובת של קמח, ביצים, גבינות שונות כמו פרמזן ורוקפור, יוגורט, מלח, פלפל, אגוז מוסקט ועשבי תיבול. את הפטריות מומלץ לטגן מספר דקות  לפני הוספתן לתערובת, כדי שהנוזלים שלהן יחדרו לבלילה. ישנם מתכונים רבים להכנת פשטידה קלה ומהירה מפטריות, בליווי הסברים, תמונות וסרטונים.

מבחר מתכוני פשיטדות פטריות

פשטידת פטריות ואספרגוס

פשטידת פטריות מדהימה

פשטידת פטריות פרווה

פשטידת פטריות וגבינה

פשטידת פטריות מהירה

פשטידת פטריות ובצל

פשטידת פטריות מתכון מנצח

פשטידת פטריות עם חזה אווז

פשטידת פטריות קלה עם תרד וגבינות

קצת על פטריות

ישנם למעלה מ- 120 אלף סוגי פטריות הקיימות כבר מאות מיליוני שנים. סוגי הפטריות כוללים: פורצ'יני, כמהין, פורטבלו, שמפיניון, פטריות יער ועוד. פטריות ניתן לבשל, להקפיץ, לצלות, לטגן ולאפות בצורת פשטידת פטריות, שהיא מאכל פופולארי בארץ ובעולם. כאשר אופים פשטידת פטריות אפשר להסתפק גם בפטריות משומרות והתוצאות נהדרות.

פשטידת פטריות פרווה

בזכות טעמן העשיר של הפטריות אפשר לוותר בקלות על הוספת הגבינות ולהכין פשטידה כשרה. סלסילות של פטריות טריות יחד עם בצל, שמן, מים, קמח, ביצים ואבקת מרק פטריות, מרכיבים פשטידה פרווה מושלמת. תוכלו להגיש את הפשטידה כתוספת לכל ארוחה או להביאה לפיקניק בחיק הטבע, מבלי להיות מוגבלים מבחינת בשר וחלב.

מתכוני פשטידת פטריות 

אפשר להוסיף לפשטידת פטריות ירקות ותוספות שונות, שיעשירו את טעמה עוד יותר. למשל,  פשטידת פטריות ובצל היא שילוב נפלא של בצל יבש עם פטריות בשרניות, שום כתוש ועשבי תיבול יבשים. תחילה מטגנים את הבצל עד להזהבה ולאחר מכן מוסיפים את פרוסות הפטריות להמשך טיגון קצר. שילוב מוצלח אחר הוא פשטידת פטריות וגבינה, אותה ניתן להכין עם מגוון מוצרי חלב כמו: עמק, גבינה לבנה, כנען, קוטג, בולגרית,שמנת חמוצה או יוגורט. המרקם שמתקבל נימוח בפה ומשאיר טעם של עוד.

פשטידת פטריות דיאטטית

פשטידה דיאטטית לא נופלת בטעמה מכל פשטידת פטריות  עתירת קלוריות. כל שעליכם לעשות הוא להחליף את הגבינות השמנות בקוטג', צפתית או גבינה לבנה 5% לכל היותר. תוכלו לגוון את התפריט ולהכין פשטידות קלות נוספות כמו: פשטידת תירס, פשטידת קישואיםפשטידת ברוקולי או פשטידת כרובית. כל ירק מהווה בסיס עבור פשטידות קלות להכנה, טעימות, מלאות ערכים תזונתיים ומשביעות.

Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestPrint this page

להשמיע את דעתך

*