פשטידת פטריות פרווה

פשטידת פטריות פרווה

אצלי בבית בדרך כלל אוכלים בשר כמעט בכל ארוחה ממש משפחה של קאניבליים. מטעמי כשרות פשטידת פטריות פרווה משמשת אותי נאמנה כתוספת למנה העיקרית ולפעמים אפילו כמנה עיקרית בתוספת של סלט טרי. אפשר להוסיף ולומר פשטידת פטריות היא הפשטידה הכי נאכלת אצלי בבית ולפעמים אני מכינה אותה מראש אורזת בקופסא או בניילון ומקפיאה לשעת הצורך.

פשטידת פטריות פרווה היא פשטידה קלה מאוד להכנה ואני רוצה לשתף אתכם במתכון מיוחד זה המשלב בתוכו גם תבלינים המעשירים את טעמה של הפשטידה והופכים אותה לפשטידת פטריות פרווה מעולה.

את פשטידת הפטריות פרווה הפעם הכנתי בתבנית המיועדת למאפינס אך אפשר להכינה גם בתבנית עגולה רגילה בגודל 24.

פשטידת פטריות פרווה

פשטידת פטריות פרווה

מצרכים

2 סלסלות פטריות טריות פרוסות דק (לגדום את הגבעול).

2 בצלים גדולים פרוסים לרצועות דקות.

4 ביצים

1/4 כוס שמן (לטיגון)

¾ כוס קמח תופח מאליו

½ כוס מים

2 כפות אבקת מרק פטריות

1 כפית רוזמרין יבש

1 כפית אורגאנו

1 כפית כוסברה יבשה

½ כפית פלפל צ'ילי

מלח, פלפל לפי הטעם

פשטידת פטריות פרווה

אריזת הפשטידה לפני הקפאה

אופן ההכנה

לחמם תנור אפיה לטמפרטורה של 180 מעלות.

לטגן את רצועות הבצל בשמן עד לקבלת גוון זהוב. לאחר קבלת הגוון הרצוי יש להוסיף את הפטריות הקצוצות ולהמשיך לטגן עוד כ 4 דקות עד שאתם רואים שהם ספגו חלק מהשמן וצבען משתנה לגוון אפרורי. בשלב הזה אפשר להוסיף את כל התבלינים לערבב פעם נוספת ולהניח בצד לצינון שתיים שלוש דקות.

בקערה גדולה יש להכניס את הביצים, את אבקת המרק, את הקמח המים המלח והפלפל ולהוסיף לבלילה את הפטריות והבצל ולערבב היטב עד לקבלת מרקם אחיד.

את כל הבלילה יש לצקת לתבנית אפיה משומנת בגודל 24 או לתבנית מאפינס כפי שאני עשיתי הפעם, ולאפות במשך 25 – 30 דקות בטמפרטורה של 180 מעלות.

את הפשטידה המוכנה אפשר להגיש מיד לשולחן או לצנן ולהקפיא כפי שאני עושה בדרך כלל, כך תמיד יש לי פשטידה מוכנה ומה שנותר הוא להפשיר מספר דקות ולחמם במיקרו 2 דקות.

בתאבון

מתכונים נוספים בקטגורית פשטידות פרווה : פשטידת בטטה פרווה,

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>