פשטידת בטטה

פשטידת בטטה

פשטידת בטטה

פשטידת בטטה יכולה להיות פשטידה מאוד קלה להכנה או לחלופין מורכבת מאוד. פשטידת בטטה היא פשטידה צבעונית ומרהיבה. ישנם וריאציות רבות ומרובות לפשטידת בטטה כמו פשטידת בטטה פרווה, פשטידת בטטה דיאטטית ופשטידת בטטה וגבינות קלה להכנה, ישנם עוד מגוון אפשרויות נוספות ויצירתיות להכנת פשטידות בטטה וגם אותם נביא בעמוד זה.

אני אישית מעריצה גדולה של פשטידת הבטטה ואני מכינה אותה בכל ארוע מזדמן הטוויסט המתקתק של תפוח האדמה ערב לחך ומיד מתבקשת השאלה של מי המתכון.

[box title="מתכוני פשטידת בטטה" color="#ccad6f"]

פשטידת בטטה פרווה

פשטידת בטטה דיאטטית

[/box]

קצת על בטטה

הבטטה מהווה ירק שורש חשוב מאוד והיא מכונה גם תפוח אדמה מתוק. בוטנית הבטטה רחוקה מאוד מלהיות תפוח אדמה. מקורה של המילה בטטה הגיע מאחת השפות המדוברות באיזור הים הקריבי. הבטטה נפוצה מאוד האיזורים טרופיים והיא נחשבת לאחד משבעה ירקות השורש החשובים והיא עצמה ממוקמת במקום השני בחשיבות. היבול העולמי של הבטטה מגיע ל- 150 מיליון טון בשנה.

אופן ההגשה

בדומה לפשטידת בצל, פשטידת פטריות ופשטידת ברוקולי פשטידת בטטה ניתנות להגשה ומאכל כתוספת לארוחה עיקרית או כמנה בפני עצמה בליווי סלט. הפשטידה ניתנת להגשה בטמפרטורת החדר או מחוממת מעט.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>