מתכון פשטידת גבינות קלה ופשוטה במיוחד לחג שבועות

פשטידה במיוחד לשבועות, מתכון לפשטידת גבינות הכי קלה להכנה.

חג שבועות כבר בפתח ועוד מספר שעות נתארח או נארח, נחגוג יחד את החג בחיק המשפחה והחברים. בדקות האחרונות לפני כניסת החג כולם מתרוצצים ועומלים קשה בחיפוש אחר מתכון פשטידת גבינות שקל מאוד להכין ולא נדרשת עבורה מצרכים מיוחדים. אני מצרפת לכם מתכון של פשטידת גבינות קלה שאתם יכולים להכין תוך 45 דקות. פשטידת הגבינות מאוד פשוטה ובסיסית, והמתכון כולל רק שישה מרכיבים!! ייקח לכם להכין את התערובת כ 5 דקות, כולל הזמן של הוצאת הגבינות והביצים מהמקרר. אתם כמובן יכולים להוסיף למתכון כל דבר, החל מברוקולי קפוא מופשר וחתוך דק, כרובית, בצל או ירקות אחרים וכמובן תבלינים יבשים כמו אורגנו ועירית, אבל קחו בחשבון שזה ייקח לכם יותר זמן.. (אני הוספתי 400 גרם ברוקולי קפוא, מופשר וחתוך דק אבל ממש לא חייב).

 

 מצרכים

4 ביצים

1 כוס חלב

3 כפות קמח תופח

1/2 כוס שמנת מתוקה

2 כוסות מלאות של גבינה צהובה מגורדת, (אפשר לשלב עם פרמזן או גבינת צ'דר).

מלח ופלפל לפי הטעם,(אני שמה 1/4 כפית מלח ו 1/2 כפית פלפל)

פשטידת-גבינות-ערבוב-המצרכים

 אופן ההכנה

חממו את תנור האפייה לטמפרטורה של 180 מעלות.

בקערה גדולה, ערבבו יחד את כל המוצרים עד שאתם רואים שהתערובת אחידה.

את התערובת צקו לתוך תבנית משומנת בקוטר של 22 סנטימטר והכניסו לתנור למשך 35- 40  דקות.

לאחר הוצאת הפשטידה מהתנור מומלץ  להניח אותה להצטנן כ 5 דקות.

פשטידת-גבינות-קלה-להכנה

בתאבון וחג שבועות שמח,

Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestPrint this page

פשטידת ברוקולי וכרובית קלה להכנה

פשטידת ברוקולי וכרובית קלה להכנה

פשטידת ברוקולי וכרובית עם המון גבינות מהממת וטעימה הכוללת גבינת צ'דר ופרמזן. אפשר להשתמש במתכון בברוקולי קפוא אך רצוי מאוד להשתמש בירק ברוקולי טרי הטעם שונה לחלוטין.

פשטידת ברוקולי וכרובית

פשטידת ברוקולי וכרובית – המצרכים

2 כוסות של ברוקולי קצוץ מוכן לאכילה (לאחר רתיחה קלה או כמה דקות במיקרו).

1 כוס כרובית קצוצה לאחר רתיחה.

2 כפות שמן או חמאה

1 בצל בינוני קצוץ דק

2 שיני שום כתוש

1 כוס חלב

3 ביצים גדולות

½ כוס גבינה צהובה מגורדת

1 כפית חרדל דיז'ון איכותי

½ כפית מלח

½ כפית פלפל שחור

¼ כפית (מעט) אגוז מוסקט

100 גרם גבינת פרמזן לקישוט (לפיזור מעל הפשטידה).


 פשטידת ברוקולי וכרובית

פשטידת ברוקולי וכרובית – אופן ההכנה

לחמם תנור מראש ל 180 מעלות.

את החמאה או השמן לפי בחירתכם יש לשים במחבת על אש נמוכה ולטגן את הבצל והשום עד שהם מתרככים ולהוריד מהגז לצינון.

בקערה גדולה הקציפו את הביצים הוסיפו את החלב, מלח, פלפל, אגוז מוסקט והחרדל וערבבו עד שילוב החומרים יחד.

הוסיפו לקערה עם הבלילה את הברוקולי, הכרובית, הגבינות ותערובת הבצל והשום וערבבו יחד את כול החומרים.

את התערובת יוצקים לתבנית אפיה משומנת קלות, את הפרמזן מפזרים מלמעלה. את הפשטידה יש לאפות במשך 35 דקות או עד שמרכז הפשטידה יציב.

בתאבון

 

עוד מתכוני ברוקולי שיכולים לעניין אותך :

פשטידת ברוקולי וגבינה לחג השבועות

פשטידת ברוקולי וגבינות

פשטידת ברוקולי קלה להכנה

פשטידת ברוקולי וגבינת צ'דר

 

Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestPrint this page

פשטידת איטריות וגבינות ברוטב רוז'ה

פשטידת איטריות וגבינות ברוטב רוז'ה

פשטידת איטריות וגבינה עם רוטב אדום טעים במיוחד. זו אחת הפשטידות שבעלי והילדים במיוחד מתחננים שאני אכין. מתכון הפשטידה כול כך קל וניתן לשינוי שזה מצחיק. אני ממליצה לכם לגוון ולשנות ולהשתמש כול פעם בתבלין אחר. אל תדאגו שאריות לא יישארו.

 

המצרכים לפשטידת האטריות

1 חבילה של אטריות מכל סוג שרוצים (אני אישית אוהבת את הפנה)

4 ביצים

1 קופסת קוטג'

1 קופסת גבינה לבנה 5%

100 גרם גבינה צהובה מגוררת מכל סוג (לפי טעמכם האישי)

1 שמנת מתוקה

2 קופסאות רסק עגבניות

1 קופסת עגבניות מרוסקות עם שום

מלח פלפל לפי הטעם

 

פשטידת איטריות וגבינות – אופן ההכנה:

לחמם את התנור מראש ל- 180 מעלות.

לבשל בסיר עם מים ומלח את האטריות לפי הוראות היצרן ולצנן מעט.

בקערה גדולה לטרוף את הביצים ולהוסיף את כל המצרכים, גבינות, שמנת, רסק, עגבניות מרוסקות מלח ופלפל.

להוסיף את האטריות ולערבב היטב.

לשמן תבנית (ניתן גם להשתמש בתבנית חד פעמית) ולשפוך פנימה את התערובת.

לאפות בתנור שחומם מראש עד שהפשטידה "נחרכת" מעט למעלה והאטריות הופכות מעט שרופות, או שבבדיקת סכין הפשטידה יבשה מנוזלים.

טיפ טעים: הבנים שלי הכי אוהבים שאני מערבבת מדי פעם את האטריות בזמן האפיה, כך הנוזלים מתאדים לחלוטין וכל האטריות הופכות קריספיות.

נכון הפשטידה מאבדת את המראה ה"מסודר" שלה, ולא ניתן לחתוך אותה לחתיכות משורטטות, אבל תאמינו לי היא טעימה להפליא גם כך, פשוט לקחת מרית ולהניח לכל סועד כמות מספקת בצלחת.

 

תנסו כדי לכם .. בתיאבון

Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestPrint this page

פשטידת ברוקולי וגבינת צ'דר

פשטידת ברוקולי וגבינת צ'דר

ברוקולי אצלי בבית משמש כתוספת כמעט לכל ארוחה. לפעמים כתוספת לבשר ולעיתים כפשטידה. הפעם החלטתי להעלות בפניכם מתכון של פשטידת ברוקולי קלה להכנה שמפיצה ניחוח מדהים בכל הבית בזמן האפיה וממכרת בטעמה, אז ראו הוזהרתם. בכדי להכין תוספת לארוחה בשרית, אני לוקחת קערה עם 400 גרם ברוקולי (רצוי ועדיף אורגני) ומכניסה למיקרו ל 5 דקות על חום גבוהה. לאחר שהברוקולי מתרכך אני ממליחה מעט ואוכלת כתוספת ירוקה ובריאה. לפעמים אני רק מרתיחה את הברוקולי במים עם מעט מלח. היתרון בירק הנפלא הזה הוא שאפשר להכניס אות למקרר ולשמור אותו ליום המחר. כשבא לי להתחכם ולא לאכול את הברוקולי בצורה המשעממת והרגילה אני מכינה פשטידת ברוקולי וגבינות. ניתן לשחק עם השילובים לפי טעמכם האישי או לפי מה שיש בבית באותה העת.

פשטידת ברוקולי יכולה לשלב בתוכה כמעט כל ירק או גבינה הפעם החלטתי לשלב גבינת צ'דר, והנה לפניכם מתכון פשטידת ברוקולי וגבינה מעולה שהכנתי מברוקולי קפוא. כמובן שאתם יכולים להשתמש בברוקולי טרי להכנת פשטידת ברוקולי. אם כבר הכנתם את המצרכים והברוקולי לפשטידה אז למה לא להכין כבר שתי פשטידות דומות אך שונות המשלבות ברוקולי ? אני ממליצה לכם לקרוא את המתכון המיוחד לחג שבועות פשטידת ברוקולי וגבינה לחג השבועות .

 

פשטידת ברוקולי – המצרכים

1 כף שמן צמחי

2 כוסות של ברוקולי קצוץ דק (קפוא או טרי)

4 ביצים

½ כוס חלב

1 כף חרדל איכותי

1 כפית אורגנו

½ כפית מלח

½ כפית פלפל שחור גרוס דק

½ כפית תימין

¾ כוס גבינת צ'דר מגורדת

¼ כוס גבינת פרמזן מגורדת

2 שיני שום כתוש

 

פשטידת ברוקולי המצרכים

 

אופן ההכנת פשטידת ברוקולי

חממו מראש את התנור ל 180 מעלות.

את הברוקולי הטרי יש להניח בקערת זכוכית או בכלי מתאים למיקרוגל. להכניס ל 5 דקות למיקרו על חום גבוה עד שהברוקולי משנה את הצבע שלו לבהיר יותר והמרקם שלו נעשה מעט רך.

בקערה גדולה יש להקציף את הביצים עם החלב ולהוסיף את החרדל, האורגנו, המלח הפלפל והתימין מערבבים היטב ומוסיפים את הברוקולי לאחר שקצצנו אותו. זה השלב להוסיף לתערובת את גבינת הצ'דר והפרמזן.

שמנו תבנית עגולה צקו את התערובת לתוכה והכניסו לתנור למשך 40 דקות. לאחר 40 דקות בדקו בעזרת נעיצת סכין במרכז פשטידת הברוקולי שאכן היא מוכנה. הוצאת הסכין כמעט יבשה תאשר שהפשטידה מוכנה.

צננו את הפשטידה כ – 10 דקות לפני ההגשה.

פשטידת ברוקולי וגבינות

 

Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestPrint this page

פשטידת פטריות קלה עם תרד וגבינות

פשטידת פטריות עם תרד וגבינת פטה

פשטידת פטריות מהממת שמתאימה לכל אירוע, ארוחת בוקר או צהריים קלה. מתכון הפשטידה מאוד פשוט ואפשר לשנות ולהוסיף מרכיבים כמו ירקות שונים לפי הטעם. אפשר לשלב גבינות שונות כגון חלומי ופרמזן חתוכים לקוביות קטנות.

 

המצרכים לפשטידת הפטריות

100 גרם חמאה

1 בצל קטן קצוץ

3 שיני שום מעוכות

300 גרם תרד קפוא, מופשר וסחוט.

100 גרם פטריות קצוצות דק

250 גרם גבינת פטה מפוררת

150 גרם גבינה צהובה מגורדת

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

4 ביצים

1/2 כוס חלב

פשטידת פטריות מקציפה חומרים

אופן ההכנה

יש לחמם את התנור מבעוד מועד לטמפרטורה של 180 מעלות.

במחבת בינונית יש להמיס את החמאה על אש קטנה. טגנו את השום והבצל עד להזהבה קלה בערך כ- 7 דקות. הוסיפו למחבת את התרד והפטריות עד שרוב המים מהירקות התאדו. הוסיפו בהדרגה את הגבינה הצהובה וגבינת הפטה. ערבבו את המוצרים והניחו בצד להתקרר כ – 10 דקות.

בקערה גדולה הקציפו יחד את הביצים והחלב והוסיפו את המלח והפלפל. לאחר ההקצפה ולאחר שהבלילה במחבת התקררה הוסיפו אותה בתנועות ערבול קלות.

צקו את כל הבלילה לתבנית פיירקס או תבנית אפיה משומנת קלות. התבנית המתאימה היא עגולה בקוטר 23 סנטימטר. יש לאפות את הפשטידה 35 עד 40 דקות. אתם יכולים לקבוע אם הפשטידה מוכנה בעזרת נעיצת סכין במרכז הפשטידה והוצאתה יבשה.

 

מתכון ל 6 סועדים | מתאים לתבנית 23 סנטימטר

Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestPrint this page

פשטידת ברוקולי וגבינה לחג השבועות

פשטידת ברוקולי וגבינות לחג השבועות

פשטידת ברוקולי וגבינה לחג שבועות נוברת במחברות

שבועות הוא החג האהוב עלי. זה אחד החגים שבו אני מוציאה את כל מחברות המתכונים ונוברת בהם. חלק מהמחברות שלי הם מחברות שקיבלתי מסבתי היקרה והדבר שאני הכי אוהבת הוא לחטט ולחפש מתכונים לשבועות של פשטידות גבינה. הנבירה במחברות מעלה זיכרונות נעימים מהילדות בעיקר ריחות של פשטידות גבינה, פשטידות ירקות ועוגות. את אחת הפשטידות האהובות עלי היא פשטידת ברוקולי וגבינות שמצאתי במחברת של סבתי, האמת, לא היה קשה בכלל למצוא אותה, הדף הכי מלוכלך והכי רעוע במחברת, פשטידת ברוקולי וגבינות קלה להכנה והכי טעימה. המתכון כולל חומרים ממש לא יקרים וזמינים ומשך ההכנה של הפשטידה קצר. אני אישית תמיד מכפילה את כמות החומרים של פשטידת הגבינה המדהימה הזו, פשטידה אחת אני שומרת למשפחה ופשטידה אחת לאירוח. את הפשטידה אני משאירה לאחר האפיה להתקרר "לנוח" כ-15 דקות, כך שהפריסה לאחר מכן קלה יותר, חוץ מזה, היא מפיצה ריח נהדר בבית. את הפשטידה אפשר לאכול קרה או חמה וכמובן להקפיא למועד מאוחר יותר.

פשטידת ברוקולי וגבינות לחג שבועות

פשטידת ברוקולי וגבינה לחג השבועות המתכון של סבתא

פשטידת ברוקולי וגבינות היא פשטידה קלה מאוד להכנה ולכן כבר לפני ההכנה במידה ויש לכם את המצרכים, חממו את התנור לחום בינוני 170 מעלות יספק את הסחורה. לפשטידה הזו יש גם רוטב מדהים שמוסיף שדרוג מיוחד לטעם.

 

פשטידת ברוקולי לחג השבועות המצרכים לפשטידה

1 חבילה ברוקולי קפוא לאחר הפשרה במשקל כולל של 800 גרם.

גביע אחד של קוטג' באיזה אחוז שומן שתבחרו.

3 כפות גדושות של קמח תופח

מלח ופלפל לפי הטעם

100 גרם גבינה צהובה איכותית מגורדת.

30 גרם חמאה מומסת.

גביע אחד של שמנת חמוצה.

4 ביצים טרופות

שמן לשימון התבנית

1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר

 

פשטידת ברוקולי המצרכים לרוטב

30 גרם חמאה

2 כפות קמח

180 מ"ל שמנת להקצפה (קצת פחות מכוס רגילה).

מלח ופלפל לפי הטעם.

 

פשטידת גבינות וברוקולי אופן ההכנה

במידה ולא חממתם את התנור אז לחמם לחום בינוני. את הברוקולי יש לחתוך גס ולהניח בקערה. הוסיפו את כול המרכיבים הנוספים: השמנת החמוצה, הקוטג', החמאה המומסת, אגוז המוסקט הביצים והקמח וערבבו היטב עד לקבלת מרקם אחיד, לא לשכוח להוסיף מלח ופלפל לפי הטעם.

שמנו את תבנית האפייה אני משתמשת בתבנית אפיה מאורכת בגודל 10X35. אתם יכולים לפזר מעט סולת בתחתית למנוע הדבקות. צקו את הבלילה לתבנית וטלטלו מעט עד לקבלת משטח ישר ואחיד. והכניסו לתנות למשך 45 עד 50 דקות.

אופן הכנת הרוטב לפשטידה

הניחו על להבה קטנה סיר קטן והמיסו את החמאה, הוסיפו את הקמח ובחשו עד לקבלת תערובת אחידה. הוסיפו בהדרגה את השמנת ובשלו עד שהרוטב יסמיך. הוסיפו את האגוז מוסקט ומעט מלח ופלפל.

לאחר שהוצאתם מהתנור את הפשטידה בעודה חמה צקו מעל את הרוטב והניחו לה להתקרר כ – 10 דקות והינה לכם פשטידת ברוקולי וגבינות מדהימה לחג השבועות.

בתאבון וחג שמח.

Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestPrint this page

פשטידת פטריות ואספרגוס

פשטידת פטריות ואספרגוס

פשטידת פטריות ואספרגוס היא פשטידה מהירה מאוד להכנה ולכן מצוינת כאשר אתם לחוצים בזמן בבוקר, או במידה ואתם רוצים להכין ארוחת ערב מהירה לאחר יום עבודה קשה. זו פשטידה חלבית ואפשר להוסיף לפשטידה כל תבלין אפשרי שאתם אוהבים. אחד היתרונות של פשטידת פטריות הוא שאפשר להכין אותה גם מקופסאות שימורים במידה ואין לכם פיטריות טריות זמינות.

המרכיבים הנחוצים לצורך הכנת פשטידת פטריות ואספרגוס

רוב המרכיבים הנחוצים לפשטידה לבטח נמצאים אצלכם במקרר ולכן אין צורך בהכנות מיוחדות. אני לרוב מגוונת ומחליפה בין התבלינים. לפעמים אני מוסיפה לפשטידת הפטריות 2 גבעולים של עלי מרווה ולפעמים עלי בזיליקום טרי ואפילו מיורן. את הפשטידה אפשר להכין עם תחתית בצק עלים וגם בלי (במתכון הפשטידה עם בצק עלים).

 

1/2 חבילה של בצק עלים או עיגול בגודל תבנית האפייה.

1/2 כוס פטריות טריות פרוסות

1/4 כוס חמאה מומסת

1 בצל בינוני קצוץ

2 כפיות חרדל

1/2 קילו אספרגוס חתוך לרצועות של סנטימטר וחצי.

3 ביצים גדולות

2 כוסות של גבינת מוצרלה מגורדת

1/4 כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה דק

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל

2 שיניים של שום כתוש

1/4 כפית בזיליקום \ אורגנו או מרווה.

 

אופן ההכנה

 

שלב ראשון – הכנת הבצק לפשטידת הפטריות

את הבצק אופים בנפרד במשך 20 דקות. מרדדים את הבצק בתבנית האפייה ומעליו פורסים נייר כסף או נייר אפייה. על נייר האפייה בכדי שהבצק לא יתרומם במרכז יש להניח שעועית למילוי הנפח. שלב זה אורך 20 דקות של אפיה בתנור בחום בינוני. לאחר מכן הוציאו את נייר האפייה והכניסו את התבנית לתנור לעוד 5 דקות נוספות לצורך הזהבה.

שלב שני – הכנת הבלילה לפשטידת הפטריות

במחבת גדולה יש להמיס את החמאה ולטגן את האספרגוס הבצל והפטריות עד שהאספרגוס פריך. לקרר כ- 10 דקות את התערובת ולהעביר אותה לקערה גדולה. לשלב את כל המצרכים שנשארו יחד ולערבב היטב עד לקבלת תערובת אחידה. את התערובת יש לצקת על הבצק ולאפות כ- 30 דקות או עד שהפשטידה מזהיבה וכאשר מכניסים סכין במרכז הפשטידה והיא יוצאת יבשה.

לאחר הוצאת הפשטידה מהתנור אני ממליצה לאפשר לה להתקרר במשך 20 דקות לפחות. פשטידת הפטריות מיועדת ל 8 סועדים.

 

בתאבון

 

 

Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestPrint this page

פשטידת פטריות פרווה

פשטידת פטריות פרווה

אצלי בבית בדרך כלל אוכלים בשר כמעט בכל ארוחה ממש משפחה של קאניבליים. מטעמי כשרות פשטידת פטריות פרווה משמשת אותי נאמנה כתוספת למנה העיקרית ולפעמים אפילו כמנה עיקרית בתוספת של סלט טרי. אפשר להוסיף ולומר פשטידת פטריות היא הפשטידה הכי נאכלת אצלי בבית ולפעמים אני מכינה אותה מראש אורזת בקופסא או בניילון ומקפיאה לשעת הצורך.

פשטידת פטריות פרווה היא פשטידה קלה מאוד להכנה ואני רוצה לשתף אתכם במתכון מיוחד זה המשלב בתוכו גם תבלינים המעשירים את טעמה של הפשטידה והופכים אותה לפשטידת פטריות פרווה מעולה.

את פשטידת הפטריות פרווה הפעם הכנתי בתבנית המיועדת למאפינס אך אפשר להכינה גם בתבנית עגולה רגילה בגודל 24.

פשטידת פטריות פרווה

פשטידת פטריות פרווה

מצרכים

2 סלסלות פטריות טריות פרוסות דק (לגדום את הגבעול).

2 בצלים גדולים פרוסים לרצועות דקות.

4 ביצים

1/4 כוס שמן (לטיגון)

¾ כוס קמח תופח מאליו

½ כוס מים

2 כפות אבקת מרק פטריות

1 כפית רוזמרין יבש

1 כפית אורגאנו

1 כפית כוסברה יבשה

½ כפית פלפל צ'ילי

מלח, פלפל לפי הטעם

פשטידת פטריות פרווה

אריזת הפשטידה לפני הקפאה

אופן ההכנה

לחמם תנור אפיה לטמפרטורה של 180 מעלות.

לטגן את רצועות הבצל בשמן עד לקבלת גוון זהוב. לאחר קבלת הגוון הרצוי יש להוסיף את הפטריות הקצוצות ולהמשיך לטגן עוד כ 4 דקות עד שאתם רואים שהם ספגו חלק מהשמן וצבען משתנה לגוון אפרורי. בשלב הזה אפשר להוסיף את כל התבלינים לערבב פעם נוספת ולהניח בצד לצינון שתיים שלוש דקות.

בקערה גדולה יש להכניס את הביצים, את אבקת המרק, את הקמח המים המלח והפלפל ולהוסיף לבלילה את הפטריות והבצל ולערבב היטב עד לקבלת מרקם אחיד.

את כל הבלילה יש לצקת לתבנית אפיה משומנת בגודל 24 או לתבנית מאפינס כפי שאני עשיתי הפעם, ולאפות במשך 25 – 30 דקות בטמפרטורה של 180 מעלות.

את הפשטידה המוכנה אפשר להגיש מיד לשולחן או לצנן ולהקפיא כפי שאני עושה בדרך כלל, כך תמיד יש לי פשטידה מוכנה ומה שנותר הוא להפשיר מספר דקות ולחמם במיקרו 2 דקות.

בתאבון

מתכונים נוספים בקטגורית פשטידות פרווה : פשטידת בטטה פרווה,

Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestPrint this page

סלט עגבניות חריף

 

סלט עגבניות חריף

נישלח למערכת על ידיי – פטר פלדוארי

מתכון סלט עגבניות חריף, סלט עגבניות חריף הוא סלט בריא מאוד במיוחד ביגלל העגבניות והשום שיש בו. סלט עגבניות חריף עשיר בטעם והוא אחד ממתכוני הסלטים הטובים המתחייבים בכל ארוחה. העגבנייה בעלת ערך תזונתי רב ונמצאת בה כמות גדולה של ליקופן חומר הנחשב כמסייע במניעת סוגי מחלות סרטן, הצבע האדום של העגבניה מקורו בריבוי צבען מקבוצת הקרוטנואידים. תרכובת השום הינה זרחן ואליצין ומשם גם מגיע ריחו החריף, השום מאוד יעיל נגד טפילים, זיהומים ודלקות.

 

סלט עגבניות חריף

סלט עגבניות חריף

מרכיבים

2 עגבניות גדולות

4 שיני שום

1/4 צרור כוסברה

3 כפות שמן זית

1/2 לימון

1 פילפל ירוק חריף

מלח ופלפל לפי הטעם

 

אופן ההכנה

לחתוך את העגבניות לקוביות של 1 ס"מ, הסלט אמור להיות מעט גס ולכן לא צריך לחתוך את העגבניות קטן. את שיני השום יש לקצוץ ביד דק, ולא בכותש שום.

יש לברור את הכוסברה ולשטוף היטב ולקצוץ אותה דק.

יש לנקות את הפלפל הירוק מהגרעינים ולקצוץ אותו דק (קוביות קטנטנות של מילימטר).

לערבב את כל החומרים יחד להוסיף את המלח הלימון והשמן ולהניח בצד כ- 20 דקות. זמן זה יאפשר לכל הטעמים להתמזג ולעגבניות להגיר נוזלים.

בתאבון

Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestPrint this page

סלט ירקות עשיר

 

סלט ירקות עשיר

נישלח למערכת על ידיי – פטר פלדוארי

מתכון סלט ירקות עשיר זה הוא אחד הסלטים האהובים עלי. מתכון סלט הירקות העשיר הזה בריא מאוד והוא מצוין לאנשים המבקשים לשמור על הגיזרה ובמקביל לאכול בריא. סלט ירקות עשיר מתאים לדיאטה ולכל אירוע כתוספת לארוחה בשרית או חלבית. הסלט משלב הרבה ירק ירוק העוזר למערכת העיכול ובאותה עת מקנה תחושה של שובע.

סלט ירקות עשיר

סלט ירקות עשיר

מיצרכים

1/4 כרוב לבן

4 עלים גדולים של חסה טריה

1 עגבניה גדולה

1 מלפפון גדול

1 צנון פרוס לרצועות

1/3 כוס פיטרוזילה

1/3 כוס כוסברה

1/3 כוס שמיר

4 כפות שמן זית

1 לימון סחוט טרי

2 כפות שמן זית

מעט מלח

 

אופן ההכנה

להכין סלט ירקות עשיר זה פשוט פשוט ועוד פעם פשוט מאוד .. לשטוף היטב, שטיפה הגונה במים את הירקות, במיוחד את הירק רצוי להשרות לפני, בכדי שהחול ירד ממנו. לחתוך לרצועות דקות את כל המרכיבים ולערבב יחד. להכין את הרוטב ולבזוק מעל.

במידה ואתם לא אוכלים את הסלט הירוק מיד לאחר ההכנה, יש להכין את הרוטב בצנצנת קטנה ולבזוק רק לפני האכילה כך הלימון לא מרכך את החומרים והכל נישמר פריך ובעל מראה טרי.

בתאבון

Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestPrint this page